NormNorm was de eerste klant die gebruik ging maken van ons abonnementsmodel: Circular Service Model (CSM). Een model waarbij de klant naast een eenmalige Membershipfee, een maandelijkse Subscriptionfee betaalt met een opzegtermijn van 6 maanden, zonder verdere verplichtingen. Het voordeel voor de klant is dat Windside Digital eigenaar blijft van de apparatuur en zorg draagt voor: een perfecte werking, breakfix-service en een eventuele technology refresh van het scherm na 3 jaar. Daarbij wordt de apparatuur opnieuw ingezet bij nieuwe / andere klanten wanneer NorNorm besluit van oplossing te veranderen (een groter scherm, een betere camera) of de service opzegt. Op deze manier ontstaat er geen waste en wordt de technologie voor de volle levensduur ingezet.

Wanneer de apparatuur End-of-Life is, zorgt Windside Digital voor verantwoorde afvoer en recycling.

De oplossing die we bij NorNorm neerzetten, was een Videoconference oplossing inclusief een scherm; een makkelijke oplossing voor kleinere ruimten.

KlantNornormhttp://www.nornorm.comRol WindsideFull service partij, Circular Service ModelLocatieAmsterdamJaar2022In de mediahttp://www.nornorm.com

Privacy Preference Center