Veel ondernemers zoals bijvoorbeeld winkeleigenaren of musea hebben te maken met reclamebelasting. Dit kan soms fors oplopen tot honderden euro’s! De reclamebelasting is per gemeente verschillend en mag zelf bepaald worden. Dus goed om hier bewust van te zijn. Bij gemeentelijke reclamebelasting gaat het om een openbare aankondiging voor het publiek waarmee je aandacht wilt trekken, denk bijvoorbeeld aan billboards, stickers of lichtbakken buiten op je gevel. Het maakt niet uit of je de reclame op particuliere of openbare grond plaatst.  

In veel gemeentes wordt het te betalen bedrag bepaald aan de hand van de hoeveelheid m2 reclame op je gevel. Door in je winkel of etalage een groot scherm te plaatsen zorg je ervoor dat deze kosten beperkt blijven. Slim toch? Je betaalt immers vaak alleen voor de gevelreclame aan de buitenkant en dus niet voor een digitaal scherm.  

Op dit scherm kun je naast je logo bijvoorbeeld de openingstijden vermelden, nieuwe producten laten zien of leuke acties delen. Of laat je social media feed hier zien! Zo kan je dus altijd de meest actuele informatie delen en is je etalage ineens multi-inzetbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij denken graag met je mee voor de beste oplossing met een knallend scherm voor jouw bedrijf.  

Meer weten over reclame of branding oplossingen om écht op te vallen? Bel ons gerust, we komen graag langs om mee te denken voor een opvallend future proof plan!