De voordelen van e-ink 

E-ink technologie is revolutionair, omdat het apparaten de mogelijkheid geeft informatie weer te geven zonder constant energie te verbruiken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor draagbare (bijv. e-readers) en batterij gevoede apparaten (bijv. room schedulers), omdat het de levensduur van de batterijen drastisch verlengt t.o.v. LED of OLED schermen. Omdat e-ink in tegenstelling tot LCD’s of OLED’s geen licht uitstraalt, heeft het zeer weinig stroom nodig, daarbijkan het zonder problemen ook buiten worden gebruikt. 

Naast de voordelen van energie-efficiëntie heeft e-ink ook een unieke esthetiek. De monochrome tinten zijn eenvoudig maar aangenaam en rustgevend om naar te kijken. Ook het ontbreken van achtergrondverlichting maakt tekst gemakkelijker voor de ogen in vergelijking met andere schermen.  

E-ink technologie kan dus heel interessant zijn voor bijvoorbeeld bus-, metro en treinstations, maar eigenlijk op alle plekken waar informatie middels schermen wordt gedeeld; laadpalen, de receptie van je bedrijf, etc. Of wat denk je van het weergeven van beschikbaarheid van kantoorruimtes bij bedrijven? 

Uiterst energie-efficiënt, waardoor de druk op de elektrische systemen wordt verminderd en er geld kan wordt bespaard. Bovendien zijn ze uitstekend leesbaar met duidelijke afbeeldingen die zichtbaar blijven in direct zonlicht of andere omgevingen met veel omgevingslicht, waardoor ze een slimme keuze zijn. 

Windside Digital is leverancier van diverse e-ink toepassingen. Wil je ook gebruik maken van deze duurzame vorm? Laat het ons weten, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  

Bronnen: https://getjoan.com, https://www.papercast.com