Klantcase Haarlem Campus 

Op misschien wel de mooiste campus in Haarlem, heeft Windside Digital een perfecte oplossing geïmplementeerd. Wij vroegen Pier Wouda, programma directeur bij Haarlem Campus wat deze oplossing voor de campus heeft betekent. 

Als we met Pier in gesprek zijn, verraad de achtergrond met allemaal stalen deuren al waar de campus zich bevindt: in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem. Waar voorheen ‘De Koepel’ diende als strafgevangenis is het tegenwoordig helemaal geen straf meer om hier de voet over de drempel te zetten. 

Pier vertelt: “Na de sluiting van de koepelgevangenis ontstond de wens om binnen deze muren onderwijs aan te bieden. En dat zijn wij geworden! Haarlem Campus is een particuliere onderwijsinstelling dat internationale studenten momenteel 3 opleidingen aanbiedt:  de bachelors Creative Media, Business Psychology en Digital Transformation Management”. 

Pier, die zijn sporen verdiend heeft bij verschillende publieke omroepen, vertelt enthousiast verder. “Wij hebben studenten uit de hele wereld. Maar liefst 27 nationaliteiten! En het gaat erg goed. Ook dankzij de professionele oplossing van Windside Digital.
Juist omdat wij zo veel internationale studenten hebben, moet je flexibel zijn in de wijze waarop je je onderwijs aanbiedt. Soms moet een student namelijk terug naar het thuisland vanwege familieomstandigheden of diegene volgt het onderwijs gewoon vanuit het land van herkomst. Voor ons was het een vereiste om heel gemakkelijk te kunnen schakelen naar online onderwijs”.  

Kabeltje en klaar

“Onze klaslokalen zijn in het centrale gedeelte van de gevangenis gesitueerd. In 4 van deze lokalen hebben wij 8 schermen laten plaatsen. Op het ene scherm staat de presentatie en op het andere scherm ziet de docent de studenten. De camera is zo ingesteld dat de docent de online aanwezigen ook aan lijkt te kijken. Dat geeft de studenten echt het gevoel dat ze onderdeel zijn van de les ookal zijn zij fysiek niet aanwezig. In het plafond is een kwalitatief hoogwaardige microfoon gemonteerd waardoor de docent perfect verstaanbaar is”.  

Geen zoektocht meer naar je online studenten 

Aan de ogen van Pier is te zien dat hij erg blij is met deze oplossing. “Wij bieden goed onderwijs aan, dan wil je niet dat de docent loopt te klooien met powerpointjes, online een vergadering openen en ander gedoe. Windside Digital heeft het perfect geregeld. Door een koppeling met ons systeem ziet de docent dat zijn online meeting al klaar staat. Hij hoeft er alleen nog maar zijn laptop aan te sluiten door middel van een kabel en kan direct klikken op de online meeting en de boel gaat in werking. Het is echt een heel mooi systeem”.  

“Natuurlijk was het even wennen voor ons. Maar gelukkig konden wij blijven rekenen op de hulp van Arnout en Thijs. Dit contact verliep heel soepel en prettig. Arnout dacht zelfs ook proactief mee, dat was helemaal super. Zo hadden wij intern nog wat vragen over de koppelingen met verschillende software. Ook daar heeft Arnout een oplossing voor bedacht”. 

Tot slot vragen wij de 51-jarige Pier om Windside Digital in een aantal woorden te beschrijven. Daar hoeft hij niet lang over na te denken. “Toegankelijk en snel schakelen”. 

Ben je een keer in de omgeving van Haarlem, rij dan eens door naar ‘De Koepel’.  Je weet niet wat je ziet als je de voormalige gevangenis binnenloopt. Deze locatie is werkelijk uniek en huisvest meerdere bedrijven, restaurants en zelfs een bioscoop. 

Wil jij ook les geven zonder handgebaren en chatberichten om jezelf duidelijk te kunnen maken? Bel dan met Thijs of Arnout. Dit zijn de nummers: 06 3745 1662 of 06 3956 4004.