Van deze kansen uit 2022 kan jij in 2023 ook profiteren

De laatste dagen van 2022. En wat voor een jaar. Dit is wat ons het meest is opgevallen. 

Thuiswerken 

In een versneld tempo hebben bedrijven thuiswerken gefaciliteerd. Zelfs bij bedrijven waar het niet wenselijk was om thuis te werken, is het nu heel gebruikelijk dat er thuis gewerkt wordt. In rap tempo is een thuiswerkplek met de nodige hardware ingericht. We moesten er met z’n allen wel even aan wennen. Hoe vaak heb jij wel niet gehoord dat je camera niet aan staat of dat je op ‘mute’ staat? 

Hybride werken

In maart mochten we weer naar kantoor. Net nu we gewend zijn aan het thuiswerken in je fijnste joggingbroek of slobbertrui. Hybride werken is daarmee nu echt ingeburgerd bij de meeste bedrijven en inmiddels zijn de voorzieningen voor digitale schermen en video calls ook op de meeste plekken goed ingericht en verloopt dit soepel.

Remote werken

Corona heeft ook een flinke impuls gegeven aan het werken op afstand. Ineens blijkt het helemaal niet nodig om dagelijks in de file naar kantoor te rijden. Maar kunnen werkgevers ineens medewerkers faciliteren in het remote werken. En laten we eerlijk zijn, hoe lekker is het als je onder de Spaanse zon je daily stand up online kan bijwonen?

Studeren op afstand

Er is een wereld opengegaan voor de leergierigen onder ons. Als de onderwijsinstelling online lessen faciliteert, kun je vanaf de andere kant van de wereld prima een opleiding uit Nederland volgen. Zo’n vooruitstrevende opleider is Haarlem Campus. Met de oplossing die wij gerealiseerd hebben, heeft de student het gevoel dat hij in het klaslokaal aanwezig is. Lees hier het interview met Pier van Haarlem Campus. 

Iedereen blij

Voor al deze ontwikkelingen hebben wij een goede oplossing. De inrichting van een conferenceroom maakt het voor alle deelnemers mogelijk om de voorzitter van de vergadering goed te zien én te verstaan. Dit komt de kwaliteit van het overleg meer dan ten goede. Deze oplossing is natuurlijk ook toepasbaar voor bedrijven met remote medewerkers én voor studeren op afstand. Je hebt beter contact en interactie met elkaar.
Natuurlijk brengt het investeringen met zich mee. Maar deze wegen niet op tegen de mogelijkheden die medewerkers en studenten hebben, de vrijheid die zij ervaren én jouw kans om goede medewerkers aan te trekken die verder van je bedrijf wonen. 

Denk er eens over na tijdens jouw vakantie. En bel ons daarna voor een vrijblijvend gesprek. Maar allereerst: een hele goede jaarwisseling & alle goeds voor 2023! 

Thijs en Arnout